Etichete: Microfert-U L
Etichete: Microfert-U L
MICROFERT-U, un fertilizant bun la toate
Element Compoziţie [g/l] (minim)
Azot (N) total, minim 90
Fosfor (P2O5), solubil în apă 30
Potasiu (K2O), solubil în apă 30
Magneziu (Mg), solubil în apă 0,15
Sulf (S) din SO4-2 12
Bor (B) 0,5
Cobalt (Co) 0,03
Cupru (Cu+2) 0,25
Fier (Fe+2) 0,2
Mangan (Mn+2) 0,3
Molibden (Mo) 0,07
Zinc (Zn+2) 0,5
Se recomandă utilizarea, în concentraţie de 0,5 -1% (0,5 – 1 l produs la 100 l apă), la culturile semincere şi pentru consum, cu sau fără fertilizare de bază, pe toate tipurile de sol, astfel:
* la grâu, orz, secară şi triticale, 2–3 fertilizări, cu doze de 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, prima – în faza de înfrăţire–formarea primului internod; a doua, la apariţia burdufului – începutul înspicării; a treia, în faza de umplere a boabelor – începutul coacerii în lapte;
* la porumb, sorg şi sorg x Sudan, 1–3 fertilizări, cu doze de 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, prima – când plantele au 3–5 frunze la porumb şi 3–8 frunze la sorg, iar următoarele, la intervale de 10–15 zile;
* la floarea soarelui, sfeclă, soia, fasole pentru boabe, 1–2 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, prima – când plantele au 6–8 frunze la floarea soarelui, 5–6 frunze la sfeclă şi 3–5 frunze trifoliate la soia şi fasole; a doua, la 10–15 zile;
* la rapiţa pentru ulei, 1–3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, prima – în toamnă, următoarele în primăvară, înainte şi imediat după înflorit.
* la cartofi, 1-3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, prima – când plantele au 15–20 cm, iar următoarele la intervale de 10–15 zile;
* la tomate, vinete, ardei, castraveţi, pepeni, în câmp şi în spaţii protejate, 3–5 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, aplicate la răsaduri; după transplantare; la formarea primelor inflorescenţe-înaintea începerii înfloritului; la începerea formării primelor fructe şi după 10–15 zile;
* la varză, conopidă, gulii, 2–3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, la răsaduri şi după transplantare, la intervale de 10–15 zile;
* la rădăcinoase (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină), 2–3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, după răsărire şi la intervale de 15–20 zile;
* la viţa de vie şi pomi fructiferi (inclusiv scoli de viţă, pepiniere şi plantaţii tinere), 3–4 fertilizări, cu 5–10 l produs în 500–1000 l apă/ha, prima fertilizare înainte de înflorit, iar cele postflorale, la intervale de 7–10 zile;
* la căpşuni şi arbuşti fructiferi, 1–3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500–1000 l apă/ha, prima – la formarea primelor inflorescenţe înaintea înfloritului, următoarele la intervale de 10–15 zile;
* trifoliene, păşuni naturale sau cultivate, 2–3 fertilizări, cu 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha, în perioada de vegetaţie; la păşuni, numai între ciclurile de păşunat;
* la gazon, culturi de flori şi alte plante ornamentale, în câmp şi în spaţii protejate, în doză de 2,5–5 l produs în 500 l apă/ha.