Affirm 150gr

Affirm 150gr

Producător:Syngenta
Cod produs: insecticid Affirm 150gr
SKU : insecticid Affirm 150gr
  • 48,00 Lei


Etichete: Affirm, Syngenta, 150 gr, insecticid

Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura.
Este un produs de origine naturala care apartine grupei chimice avermectine.


Substanta activa: 
9,5 g/kg (0,95% g/g) emamectin benzoat.
Formulare: 
granule solubile in apa.


Omologari insecticid Affirm

Vita de vie
Dauntori: Molia vitei de vie (Lobesia botrana)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Mar
Dauntori: Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana), viermele merelor (Cydia pomonella)
Doza (concentratia): 3-4 kg/ha (in functie de nivelul de infestare)
Dozare plic 15 gr: 6-8 l apa/40-50 mp


Tomate (solarii si sere)

Dauntori: Molia fructelor (Tuta absoluta)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Tomate
Dauntori: Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Varza
Dauntori: 
Fluturele alb al verzei (Pieris brasicae), molia verzei (Plutella maculipenis)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 6 l apa/100 mp

Ardei
Dauntori: Omida fructelor (Heliotis spp.)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp


Mod de actiune Affirm


Insecticidul Affirm actioneaza prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traverseaza canalele de clor de la nivelul muschilor.
Insecta isi inceteaza imediat hranirea, paralizeaza ireversibil si moare intr-un timp relativ scurt.

Affirm actioneaza specific asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor active de produs care protejeaza foarte efficient planta impotriva lepidopterelor.


Recomandari de utilizare


Vita de vie
Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul inainte de inflorit la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine in faza de ou cu cap negru inainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa inregistrarea primelor capture in capcanele feromonale).

In caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament in faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

Mar
Viermele merelor (Cydia pomonella) – tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre doua tratamente succesive este de 7-10 zile in functie de presiunea daunatorilor.

Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) – tratamentul impotriva larvelor hibernante se face in primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului in interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, infrunzit si buton roz.

Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernale de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1,2 si 3) tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructi sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor.  Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile  in functie de presiunea daunatorilor.

Legume (camp, solari si sera)
Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora in cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile intre aplicari in functie de daunator si de presiunea acestuia.

La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti in capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata si seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs in interiorul plantelor.

Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile intre aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea in amestec cu ulei mineral in doza de 0,25-0,30% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.

Timp de pauza: 7 zile vita de vie, 3 zile mar, tomate (solari si sere), tomate, varza si ardei.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie