Acrobat MZ 69 WG, 20 gr

Acrobat MZ 69 WG, 20 gr

Producător:Basf
Cod produs: Fungicid Acrobat MZ 69 WG, 20 gr
SKU : Fungicid Acrobat MZ 69 WG, 20 gr
  • 8,00 Lei

    10,00 Lei   20% off

Etichete: Fungicid, BASF, Acrobat MZ 69 WG, 20 g, mana, mucegai, Alternarioza

Fungicidul Acrobat MZ 69 WG are in compozitie substantele active 90g/kg dimetomorf 600 g/kg mancozeb, are actiune translaminara. Este un fungicid cu actiune sistemica locala si de contact, ce intrerupe formarea peretului celular al ciupercii. Actiunea fungicidului Acrobat MZ 69 WG este benefica in toate stadiile de dezvoltare ale infectiei. Fungicidul se poate aplica preventiv pentru combaterea manei, actionand curativ si antisporulant, dar se mai poate aplica si in primele stadii de dezvoltare ale infectiei, in doza de 2 kg/ha (0,2%).


Mod de utilizare:
In viticultura tratamentele cu funcigicid Acrobat MZ 69 WG se fac la avertizare preventiv, la un interval de 10-14 zile intre tratamente, inainte de inflorit si pana la intrarea in parga, neffind recomandate mai mult de 2-4 tratamente/an.
La cultura de salata sunt recomandate maximum 3 tratamente/an, cu fungicid la interval de 7 zile intre tratamente, de la sfarsitul fazei de cotiledoane si pana la atingerea formei, marimii si consistentei capatanii. La cultura de ceapa sunt recomandate 1-3 tratamente cu Acrobat MZ 69 WG la 7-14 zile pauza intre tratamente, de la stadiul de 3-4 frunze pana cand se atinge forma si dimensiunea tipica. In culturile de cartofi aplicarea tratamentelor cu fungicid Acrobat MZ 69 WG se recomanda pe toata perioada de vegetatie, se fac intre 1 si 5 tratamente/an la 7-14 zile interval intre tratamente. Producatorul recomanda aplicarea unui tratament cu fungicid la aparitia primelor simptome de boala, in vederea stoparii infectiei inainte de raspandirea bolii.


Recomandari:
- in plantatiile viticole tratamentele se aplica la avertizare, preventiv, la un interval de 10-14 zile, inainte de inflorit si pana la intrarea in parga BBCH 15-83, 2-4 tratamente/an.

- la salata se aplica maxim 3 tratamente/an, la interval de 7 zile, de la sfarsitul fazei de cotiledoane si pana la atingerea formei, marimii si consistentei capatanii BBCH 10-49.

- la ceapa 1-3 tratamente la 7-14 zile, de la 3-4 frunze pana cand se atinge forma si dimensiunea tipica BBCH 14-50.
- in culturile de cartofi aplicarea tratamentelor se recomanda pe toata perioada de vegetatie, de la aparitia primei frunze, BBCH 11-89, in functie de evolutia si severitatea atacului de mana, de la 1 la 5 tratamente/an la 7-14 zile interval.
Se recomanda aplicarea unui tratament, la aparitia primelor simptome de boala, in vederea stoparii infectiei inainte de raspandirea bolii.

- tomatele se pot trata la 7-14 zile1-3 tratamente/an, de la aparitta primei frunze pana la coacere BBCH 11-89.

- la praz se pot aplica 3 tratamente/an la un interval de 10 zile, de la 3-4 frunze nedesfacute pana la atingerea dimensiunilor normale.
- pentru culturile de mazare pentru conservare se pot aplica 2 tratamente/an la interval de 8 zile, din stadiul de 4 frunze nedeschise pana la inflorit BBCH 15-60.

- la pepeni se aplica maximum 3 tratamente/an, la un interval de 7-10 zile intre ele, in perioada cuprinsa intre inflorit si intrarea in parga (BBCH 60-89).
Compatibilitate


Fungicidul Acrobat MZ 69 WG este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie