Faster Gold L

Faster Gold L

Cod produs: Faster Gold L
SKU : Faster Gold L
  • 165,00 Lei


Substanta activa : Lambda-cihalotrin 50 g/l (la fel ca Lamdex si Karate Zeon)

 

FASTER GOLD 50 EC conţine 2 izomeri de lambda-cihalotrin (în proporţii egale) şi este un insecticid din grupa piretroizilor. Substanţa activă face parte din generaţia a treia de piretroizi de sinteză care se caracterizează printr-o mai mare foto-stabilitate şi o mai accentuată activitate insecticidă decât grupele precedente. Aplicarea sa se poate face şi la temperaturi mai ridicate decât în cazul majorităţii piretroizilor, fără ca efectul de combatere să se diminueze. De asemenea, lambda-cihalotrinul este mai stabil şi are o perioadă de acţiune mai îndelungată, având totodată şi un efect repelent (îndepărtează insectele din zonele tratate) şi antihrănire (provoacă saţietate insectelor, care în felul acesta nu se mai hrănesc). Asupra organismelor ţintă acţionează atât prin contact cât şi prin ingestie, având şi efect rezidual de lungă durată. Ca majoritatea piretroizilor, FASTER GOLD 50 EC afectează sistemul nervos central şi periferic al dăunătorilor, cauzând paralizia şi în final moartea acestora.

 

Cereale păioase (grâu, orz, ovăz), rapiţă

Tratamentul cu FASTER GOLD 50 EC se face la avertizare, când pragul economic de dăunare a fost atins. Se folosesc volume normale de soluţie.

 

Cartof

FASTER GOLD 50 EC se foloseşte doar pentru combaterea larvelor şi adulţilor, asupra cărora are acţiune de şoc rapidă. Se recomandă să se folosească într-un program de tratamente după tratamentul cu un inhibitor de chitină sau chiar împreună cu acesta.

 

Pomi fructiferi (măr, prun)

FASTER GOLD 50 EC se foloseşte după înflorit pentru combaterea viermilor fructelor, în funcţie de curba de zbor a fluturilor (la avertizare). Volumul de soluţie este de 1000-1500 l/ha în funcţie de specie, înălţimea pomilor, astfel încât să se asigure o acoperire completă a foliajului.

 

Răchitării, silvicultură

Tratamentul cu FASTER GOLD 50 EC se face la avertizare sau la apariţia primelor simptome de atac.

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie