Movento 100 SC, 7.5 ml, insecticid Bayer

Movento 100 SC, 7.5 ml, insecticid Bayer

Producător:Bayer
Cod produs: Movento 100 SC 7.5ml
SKU : Movento 100 SC 7.5ml
  • 8,00 Lei


Etichete: Movento 100 SC

Insecticid Movento 100 SC, 7.5ml

Caracteristici: Movento 100 SC este un insecticid cu sistemie totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun, precum si alte culturi. Movento®100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent, actiunea insecticida puternica observandu-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor, precum si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie.

Mod de actiune si utilizare: Movento prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante. La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat in toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta. Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insecte-lor localizate in cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare. Concomitent, tratamentul cu Movento afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum si fertilitatea oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.
Mar - Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la faza de fructe de marime completa (BBCH 69-80). Pentru paduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferentiaza in functie de conditiile climatice. in conditii normale se aplica la inceputul m igrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile). in conditii de seceta se trateaza cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile). Volumul de solutie: maxim 1500 l/ha. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.
Par - Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la fructul de marime completa (BBCH 69-80). Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben–portocaliu pana la maxim L1 (larve de varsta I). Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza: 21 zile. Pentru o combatere eficienta este necesara monito rizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.
Prun - Pentru combaterea viespii samburelui de prun se efectueaza un singur tratament la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, de regula al doilea tratament postfloral, la circa 7-10 zile dupa caderea petalelor. Timp de pauza: 21 zile.
Plante tratate: Mar, Par, Prun, Cais, Piersic, Cires, Capsun, Ceapa, Ceapa esalota, Hamei, Vita-de-vie, Varza, Salata, Usturoi, 
Insecte combatute:
 Afide, Tripsi, Musculita alba de sera, Acarieni, Paduchele de San Jose, Paduchele negru al ciresului, Paduchele lanos, Paduchele testos, Puricele melifer al parului, Paduchele cenusiu al cruciferelor, Paduchele verde al piersicului, Viespea semintelor de prun, Paduchele cenusiu al prunului, 
Producator: Bayer

Cultura

Agentul daunator

Doza

Timp de pauza

Cais

Paduchele din San Jose
(generatiile de vara)

1,875 l/ha

21 zile

Capsun

Afide, musculita alba de sera, acarieni

1 l/ha

-

Ceapa

Trips

0.75 l/ha

7 zile

Ceapa esalota

Trips

0.75 l/ha

7 zile

Cires

Paduchele negru al ciresului
Paduchele din San Jose
(generatiile de vara)

1,875 l/ha

21 zile

Hamei

Paduchele verde al hameiului

1,5 l/ha

-

Mar

Paduchele lanos (generatiile de vara),
Paduchele din San Jose (generatiile de vara),
afide, musculite

1,875 l/ha

21 zile

Par

Puricele melifer al parului,
Paduchele din San Jose
(generatiile de vara), afide, musculite

1,875 l/ha

21 zile

Piesic

Paduchele din San Jose (generatiile de vara)

1,875 l/ha

21 zile

Prun

Viespea semintelor de prun

1,875 l/ha

21 zile

Paduchele cenusiu al prunului, paduchele testos

Salata

Afide

0.75 l/ha

7 zile

Usturoi

Trips

0.75 l/ha

7 zile

Varza

Musculita alba, paduchele cenusiu al cruciferelor,
paduchele verde al piersicului, afide

0.75 l/ha

3 zile

Vita-de-vie

Paduchele testos

0.75 l/ha

14 zile

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie