Terrasorb foliar 250ml

Terrasorb foliar 250ml

Cod produs: TERRASORB 250ML
SKU : TERRASORB 250ML
  • 30,00 Lei


Etichete: TERRASORB 250ML, biostimulator, microelemente

Terra-Sorb Foliar este un biostimulator cu continut ridicat în aminoacizi liberi (9,3%) si microelemente (Mn, B și Zn), care sporesc createrea vegetativ, dar si generativa a plantei, contribuind astfel la realizarea unor culturi bine dezvoltate. Poate fi folosit cu succes la toate culturile: legume, pomi fructiferi, vita de vie, cartof, sfecla de zahar, rapita, cereale paioase, porumb, floarea soarelui, soia, lucerna, trifoi, plante ornamentale, etc.

Compozitie chimica:

Aminoacizi liberi......9.3%

Total Aminoacizi.......12%

Azot organic (N)......2.1%

Total Azot (N)..........2.1% 

Bor (B)...................0.02%

Mangan (Mn).........0.05%

Zinc (Zn)................0.07%

Materie organica....14.8%

Mod de actiune:

Aminoacizii liberi patrund in interiorul celulelor, intensifica activitatea fotosintetica si mareste continutul de clorofila. Aminoacizii liberi actioneaza si ca regulatori in multe procese metabolice, in plante. 

Terra-Sorb ajuta la:

- reluarea foarte rapida a vegetatiei la desprimavarare, compensarea unor intarzieri de crestere din toamna;
- in perioada de toamna, la cerealele paioase, ajuta prin fortificarea in primele faze de crestere si mareste rezistenta la iernare;
- dezvoltarea unui sistem radicular mult mai profund, extragerea intensiva a substantelor nutritive si a apei din sol;
- pregatirea plantelor pentru situatii de stres datorate conditiilor nefavorabile (seceta, temperaturi scazute sau ridicate, salinitate, vant, lipsa oxigenului la nivelul sistemului radicular, dupa tratamente fitosanitare care pot induce reactii de fitotoxicitate, etc.)
- recuperarea plantelor, dupa parcurgerea unor momente critice (daune cauzate de transplantare, inghet, grindina, vant, etc.).
- valorificarea potentialului genetic de produs al soiului prin stimularea dezvoltarii caracterelor de productivitate;
- intensificarea metabolismului azotului si eliminarea carentelor in microelemente;
- stimularea plantelor bolnave pentru a depasi mai rapid stresul la care sunt supuse de diverse boli de natura virotica;
- corectarea situatiilor de fitotoxicitate, in functie de gravitatea acestora.

Prin pulverizarea cu Terra-Sorb Foliar, plantele primesc direct aminoacizi, astfel acestea nu consuma energie pentru metabolismul azotului, ea este redirectionata pentru realizarea altor mecanisme fiziologice vitale pentru cresterea rezistentei la stres a plantelor. Terra-Sorb Foliar actioneaza si ca regulator de crestere al plantelor, contribuind la biosinteza clorofilei, diviziunea celulara.
Aminoacizii, individual sau ca parte a proteinelor, asigura un rol important prin indeplinirea diferitelor functii fiziologice in metabolismul plantelor (stimuleaza dezvoltarea radacinilor, stimuleaza deschiderea stomatelor si permeabilitatea membranei celulare, sunt precursori ai hormonilor, acizilor nucleici si a altor compusi organici importanti, cum ar fi clorofila si polifenolii, joaca un rol semnificativ in osmoreglare si unii dintre ei sunt capabili sa formeze complexe cu nutrienti).
Puterea de complexare a L-aminoacizilor din Terra-Sorb Foliar, mareste disponibilitatea nutrientilor proveniti din fertilizanti.

Terra-Sorb este recomandat pentru stimularea cresterii si dezvoltarii plantelor la toate speciile agricole si horticole, mareste rezistenta plantelor la factorii de stres. Se recomanda 2-4 stropiri in perioada de crestere activa a plantelor inaintea infloririi si in perioada acumularii productiei.

Cantitate de apa: Poate fi aplicat de 2-4 ori in perioada de vegetatie in concentratie de 0.2 - 0.3% (200 - 300 ml produs in 100 litri de apa);

Mod de aplicare: Pulverizare foliara;

Compatibilitate: Terra-Sorb Foliar poate fi amestecat cu produse de protectia plantelor (regulatori de crestere si fertilizanti foliari). Nu amestecati cu produse care contin cupru, sulf, sau uleiuri minerale. In cazul in care se realizeaza combinarea cu produse a caror compatibilitate este necunoscuta, se recomanda a se efectua un test de compatibilitate inaintea aplicarii.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie