Merpan 80WDG kg

Merpan 80WDG kg

Cod produs: Merpan 80WDG kg
SKU : Merpan 80WDG kg
  • 65,00 Lei


Etichete: Merpan 80WDG kg, fungicid

MERPAN 80 WDG este un fungicid cu acţiune multi-site specifică mai ales împotriva ciupercilor care provoacă rapănul la pomi fructiferi (Venturia spp.) dar şi alte boli (antracnoze, pătări, boli de sol) la alte culturi.

Substanţa activă captan face parte din grupa ftalimidelor şi are acţiune preventivă de contact, fiind cunoscută ca substanţa fungicidă cu cel mai bun efect de prevenire şi combatere a infecţiilor primare şi secundare cu rapăn la pomii fructiferi.

Ea penetrează rapid în miceliul ciupercilor susceptibile şi împiedică instalarea infecţiilor pe organele tratate prin blocarea respiraţiei şi diviziunii celulare a acestora.

Deşi nu este translocat în interiorul ţesuturilor, produsul aderă foarte bine pe organele tratate şi este greu spălat de ploaie, realizând o perioadă de protecţie de 5 – 7  zile.

În anumite condiţii de aplicare, MERPAN 80 WDG a demonstrat şi o acţiune de stopare a unor infecţii incipiente.

Prin aplicarea produsului MERPAN 80 WDG se previne apariţia rezistenţei patogenilor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare acesta constituie un partener optim pentru fungicidele sistemice.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie